De fyra bästa lagen i Europacupen 2024 har dykt upp, men det portugisiska fotbollslandslaget finns inte bland dem. Det portugisiska fotbollslandslaget besegrades av det franska fotbollslandslaget i kvartsfinalen. Straffläggningar är ett ömmande ställe för många landslag. Mbappe var lugn när han såg Cristiano Ronaldo igen. Han lade märke till sin idols nummer 7 fotbollströja.

Trots att Ronaldo är Mbappes idol i sin karriär kan han inte ha tröjan nr 7 i Real Madrid. Många fans tror att Joao Felix misstag i straffsystemet är nyckeln och har blivit ett problem för det portugisiska fotbollslandslaget att slås ut. Däremot kommer alla portugisiska fotbollsspelare som är längst ner i straffläggningen att få två utfall: framgång eller misslyckande. Från början av Europacupen 2024 till idag har det franska fotbollslandslaget inte presterat lika bra som i VM. Tillståndet för det franska fotbollslandslaget i år upphetsade inte fansen, utan fyllde dem istället med tvivel och missnöje. Det finns ett stort problem med atmosfären i det portugisiska fotbollslandslaget, och landslaget visar fortfarande ingen stark sammanhållning. Varje startspelare har sina egna idéer och gör inte sitt bästa för att hjälpa landslaget att samarbeta med Ronaldo.

Cristiano Ronaldos kaptensbindel har liten effekt, och hans ledarskap har inget inflytande på det portugisiska fotbollslandslaget. Med undantag för Pepe som fortfarande stöder Ronaldos beslut, är deras siffror för små för att göra skillnad i elvan. Ronaldo grät inte efter matchen. Detta kan vara sista gången kaptensbindeln dyker upp på hans portugisiska tröja. Cristiano Ronaldo och det portugisiska fotbollslandslaget tar farväl av Europacupen 2024, och otaliga fans kan bara ta farväl av sin idol.