När NBA-fri agentur börjar förhandlar många gratisagenter med såväl sina lag som andra lag. Nyligen meddelade Klay Thompson från Warriors att han skrivit på ett treårskontrakt värt 50 miljoner dollar med Mavericks. Han kommer att säga adjö till Golden State Warriors och gå och spela för Dallas Mavericks. Warriors-dynastins ära bleknar gradvis, och nu är bara Stephen Curry och Draymond Green kvar i laget.

En annan traditionell jätte, Lakers, genomgår också förändringar. I år blir LeBron James free agent hos Lakers. Sedan han flyttade till Lakers 2018 har James lett laget att vinna NBA-mästerskapet säsongen 2019-20. Det rapporterades nyligen att LeBron kommer att förnya sitt kontrakt med Lakers i två år, med ett totalt kontraktsvärde på 104 miljoner USD. Veteranen, som har spelat i 21 säsonger, fortsätter att dominera planen med sina enastående färdigheter. Det är värt att nämna att i den senaste NBA-draften valdes LeBron James äldste son Bronny ut av Lakers med det 55:e valet i den andra omgången.

Under de senaste två åren har Warriors och Lakers rekord varit otillfredsställande. Säsongen 2023/24 vann Celtics det 18:e mästerskapet i lagets historia. Säsongen 2022/23 slog Nuggets igenom och vann det första mästerskapet i lagets historia. Bara ett lag kan nå toppen av NBA-mästerskapet varje år I årets NBA-liga, vilket lag kommer att bli den ultimata mästaren? låt oss vänta och se.