Paris Saint-Germain har alltid varit generös med att rekrytera spelare, och de lockar ofta toppspelare med höga löner. Även om målvakten Gianluigi Donnarumma anslöt sig till Paris Saint-Germain för en hög lön, visade hans prestationer i matchen också sitt värde. I fotbolls-EM var Donnarummas tröja alltid smutsigast i laget, även om det italienska landslaget misslyckades med att kvala in i utslagsrundorna.

Donnarumma vaktar det italienska landslagets mål, som är mer smärtsamt än fansen. Han kunde inte se passionen hos sina lagkamrater som kämpade för nationell ära på banan, och han kunde inte heller känna deras kämpaglöd att göra sitt bästa. Det italienska landslagets totala styrka går inte att jämföra med Paris Saint-Germain, och är till och med sämre än Donnarummas gamla klubb AC Milan. Donnarumma var en gång i Paris Saint-Germains starkaste anfallsuppställning, men nu har han bevittnat det italienska landslagets tröga prestation. I landslaget verkade han oförmögen att se sina lagkamraters vilja att vinna. Under matchen, efter att ha hamnat under med två mål, valde några lagkamrater att ge upp, men Donnarumma gav aldrig upp och höll alltid fast vid sin position till slutet av matchen. Medan italienska fans kan ifrågasätta alla spelare, är Donnarumma den enda som inte har kritiserats hårt.

Real Madrids målvakt Thibaut Courtois och Kepa Arrizabalaga, som presterade bra förra säsongen, väntar på nya kontrakt. Real Madrid har värvat Kylian Mbappe och laget har även visat intresse för Donnarumma. Det är dock omöjligt för PSG att tappa både en toppanfallare och målvakt under samma säsong, så Donnarumma kommer att missa möjligheten att ta på sig en Real Madrid-tröja. Trots Italiens utslagna ur fotbolls-EM är Donnarumma fortfarande en pärla för landslaget.