Den ena är Bundesligaledaren Bayer Leverkusen, som vann ligatiteln med ett obesegrat rekord förra säsongen, och den andra är Premier League-tvåan Arsenal, som förlorade knappt mot Manchester City förra säsongen. När Bundesliga spelar mot Premier League, när röda och svarta spelar mot röda och vita. När det kommer till Bayer 04 Leverkusen matchtröja fotboll vs Arsenal tröja. Vem vinner denna försäsongsväg innan den nya säsongen?

Leverkusen, under ledning av huvudtränaren Xavi Alonso, besegrade enkelt Bayern München i Bundesliga förra säsongen och uppnådde ett obesegrat rekord i ligan. Vann Leverkusens första Bundesliga-titel i sin 120-åriga historia. Trots att de förlorade mot Atalanta i Europa League, vann Leverkusen återigen den tyska cupen. Xavi Alonso ledde Rossoneri till två Bundesliga och tyska cuptitlar förra säsongen, vilket avslutade förra årets pilgrimsfärd. Arsenal, under ledning av tränaren Artete, gjorde oavgjort mot Premier League-mästarna Manchester City och Liverpool på tre sätt. Arsenal graverade nästan in sitt namn på Premier League-trofén förra säsongen, men fotbollens slagfält är så grymt att seger och nederlag ofta är bara millimeter bort. Men det går inte att förneka Arsenals tapperhet och uthållighet under Arteta.

Värt att notera är att Leverkusen-tränaren Xabi Alonso och Arsenal-tränaren Arteta har varit goda vänner sedan barnsben och båda drömt om framtida fotbollsdrömmar. De brukade spela tillsammans på klubben Antigoco. Senare flyttade de till andra lag för att utveckla sina fotbollskarriärer. Fram tills nu har de blivit samma yrke igen – fotbollstränare. Den ena hjälper Arsenal att fortsätta tävla i Premier League, och den andra kommer till Bundesligas slagfält för att hjälpa Leverkusen att skapa mirakel om och om igen. Till slut slutade denna försäsongsresa med att Arsenal besegrade Bayer Leverkusen med 4-1. Vi ser fram emot nästa duell mellan Alonso och Arteta.