Den andra omgången i Pyrenéerna såg cyklisterna tävla hårt. Mästerskapet i detta lopp vanns återigen av Pogacar, som vann det 15:e stoppet. Denna seger gav Pogacar en enorm ledning, och kampen om den gula tröjan verkar ha avgjorts och det kan bli svårt för Vengergaard att vända den.

Det femtonde stoppet är en bergsetapp med en sträcka på 197,7 kilometer och en höjdökning på mer än 4 800 meter. Mållinjen är satt på toppen av HC de Beille-platån. Tills det var mindre än 10 kilometer kvar av loppet hade mästerskapsutmanarna ännu inte vidtagit åtgärder. Pogacar, klädd i den nationella mästerskapsuniformen, började attackera mästerskapet. Han följde Vengergaard tätt tills Pogacar, med 5,4 kilometer kvar från mållinjen, bestämde sig för att anfalla på egen hand. Även om Vengergaard försökte svara misslyckades han till slut. Han anpassade sin hastighet, men kunde inte komma ikapp Pogacar och kunde bara se honom gå längre och längre bort.

Pogacar nådde toppen av berget i en soloflygning och ökade sin ledning till 1 minut och 8 sekunder. Detta var hans tredje enstegsseger i denna tävling, och han vann även den gula tröjan. Det totala tidsgapet mellan de två ökade till 3 minuter och 9 sekunder.