Det hetaste i NHL-kretsen nyligen är att Kraken Kraken direkt utsåg Bob Woods och Campbell till lagets assisterande tränare. Detta är den första heltidsanställda kvinnliga assisterande tränaren som kommer från bänken under grundserien i NHL:s historia. Faktum är att Campbell har varit assisterande tränare för Byers Horses i Coachella Valley i American Hockey League så tidigt som de två föregående säsongerna. Hon är också lite känd i denna krets.

Och detta är ett historiskt ögonblick för Campbell och Kraken. På en mansdominerad idrottsplats är identiteten för kvinnor som tränar i NHL ganska iögonfallande, och Campbell har också lagt ner mycket hårt arbete för detta. Faktum är att hela den nordamerikanska regionen nu håller på att utveckla kvinnors roller. Du måste veta att Campbell en gång tjänstgjorde som assisterande tränare och teknisk tränare för Nürnberg Ice Tigers i den tyska högsta herrligan DEL, och tjänstgjorde som assisterande tränare för det tyska laget vid IIHF World Championship 2022. Det var just på grund av dessa öppna meritförteckningar som hon äntligen kom in på yrkesområdet.

Naturligtvis är Campbell inte ensam, under de senaste fyra åren har antalet kvinnor inom sporten börjat öka. New Jersey Devils lade till assisterande general manager Kate Madigan i en Devils-tröja, Megan Hunt med Chicago Blackhawks, Haley Wickenheiser med Toronto Maple Leafs och mer. För Campbell själv är det ganska tur att få denna position.

Nu när kvinnorna blir mer och mer kraftfulla hoppas jag att den här cirkeln kommer att bli bredare och bredare, och att det kommer att bli fler och fler kvinnliga spelare och kvinnliga tränare som bär tröjorna från olika topplag.