En annan berömd spelare meddelade att han går i pension, hans kropp klarar inte längre av spelet. Senast Thiago Alcantara dök upp framför publiken var han klädd i Liverpool tröja och spelade bara fem minuter som avbytare. Förra säsongen kunde Thiago Alcantara inte spela nästan hela säsongen på grund av skada, och den här gången har det gjort att han kan tänka klarare. Det var dags att ta farväl av sin fotbollskarriär och han var redo att börja ett nytt kapitel i sitt liv.

Thiago Alcantara, som föddes 1991, började sin karriär i en Barcelona tröja. Detta var hans första mål i livet. På den tiden ägnade laget inte mycket uppmärksamhet åt Thiago Alcantara eftersom Barcelona hade många utmärkta mittfältare. Sommaren 2013 bestämde sig Thiago Alcantara för att ansluta sig till Bayern München, där han också uppnådde den mest lysande karriären.

2020 ville Thiago Alcantara utmana den mer kraftfulla Premier League, så han kom för att spela i Liverpool. Tyvärr har den starka konkurrenskraften i Premier League tagit större vägtull på Thiago Alcantaras kropp, och han har skadats upprepade gånger under matchen. Vid denna tidpunkt meddelade Thiago Alcantara att han gick i pension och återvände med full last. Han vann flera mästerskap medan han spelade för tre lag. Kanske är det för ungt att gå i pension vid 33, men hur många spelare över 33 har inte vunnit ett mästerskap? Thiago Alcantara borde lämna fotbollsvärlden utan ånger, eftersom det har gett honom många av dess högsta utmärkelser.