I Europacupens 1/8-final tog sig de fyra starka lagen framgångsrikt vidare till nästa omgång som fansen förutspådde. Italien och Danmark lyckades dock inte göra mål och blev utslagna. Spanien besegrade Georgien med 4-1 i denna omgång, vilket skapade den största poängskillnaden i denna turnering. Spanien är den starkaste representanten i Europacupen den här säsongen, och det är oerhört svårt att besegra dem.

Även om Georgia stannade bland de 16 bästa, höll spelarna en sista avskedsceremoni med fansen efter matchen. Detta var också ögonblicket då de skapade lagets bästa rekord. Många fans reser tusentals mil för att se matchen och heja fram laget. Även om de inte lyckades vinna till slut, arrangerade fansen och spelarna ett rörande ”farvälvrål” på planen.

För många små europeiska länder är det i sig en prestation värd att fira att nå 16-tal i Europacupen. Den här säsongen har spanska spelare presterat bra och tagit på sig UEFA Euro 2024-tröjorna. Georgien gjorde framgångsrikt mål mot Spanien och blev det första laget att göra mål mot Spanien den här säsongen. Även om de misslyckades med att besegra det kraftfulla spanska laget till slut, var Georgiens prestation tillräckligt bra och värd ett erkännande.